Pogledajte o čemu se radi

Johny Benjamin koji ima samo 26 godina stajao je na ogradi mosta spreman da sebi oduzme život, neočekivana ljubaznost spasila ga je sigurne smrti, a on je odlučio da se oduži…

Johny pati od oblika šizofrenije i u trenutku neurčaunljivosti htio je sebi da oduzme život. Ipak, jedan čovjek ga je spasio, a on ga je prozvao “Majk” i odlučio da ga pronađe. U današnje vrijeme kada vas neko gurne i ne kaže “izvini” Džoni je pokrenuo internacionalnu kampanju, samo da bi rekao “hvala”.
Ispostavilo se da se “Majk” zove Nil i da nije imao sumnje na koga se potraga odnosi.
“Nisam mogao da vjerujem kada sam vidio kampanju. Godinama sam se pitao šta se desilo sa njim, a sada znam i mnogo mi je drago što mu dobro ide”, rekao je spasitelj.
Nil, lični trener po zanimanju, pristao je da se sretne sa Džonijem a ponovni susret prošao je emotivno.
“Kada smo se vidjeli Džoni mi je rekao da je naš susret na mostu potpuno promjenio njegov život. Bilo je tako lijepo to čuti. Nisam mislio da je moj postupak grandiozan, prosto sam uradio ono što bi svako učinio na mom mjestu. Nisam mu rješavao probleme, samo sam ga slušao”, iskren je Nil i dodaje “ruku na srce, Džoni je jedan od najpristojnijih momaka koje sam ikada upoznao i sjajno je vidjeti ga kako se smije. Sigurno ćemo ostati u kontaktu”. A Džoni? On je presrećan:
“Osjećam se kao da sam dobio na lutriji. Van sebe sam od sreće. Mnogo mi je laknulo kada sam konačno uspjeo da kažem ‘hvala ti’. Tog dana na mostu moj život je dotakao dno. Sada, kada sam upoznao Nila osjećam kao da sam zatvorio krug propasti u mom životu i ostavio to iza sebe. On je divan čovjek, svakom želim takvog prijatelja. Znate, nadam se da će moja priča i ono što je Nil uradio za mene pomoći nekome – saslušati nekoga je ogromna podrška, posebno za osobu u teškom mentalnom stanju, kaže zahvalni mladić.
Inače, kampanja “Pomozite mi da nađem Majka”, toliko je buknula da su Džoniju pomogli i Stiven Fraj, Boj Džordž, kao i zamjenik premijera Velike Britanije Nik Kleg.