Ipak...

Skeptici i oni koji vjeruju stalno vode borbu oko toga postoji li inteligentni život u svemiru, a skeptici kao glavno odbrambeno oružje koriste nedostatak dokaza. Donosimo neke nevjerovatne dokaze da inteligentni vanzemaljski život ipak postoji.

NLO kroz historiju
George Bernard Shaw jednom je rekao: 'Iz historije smo naučili da ništa iz historije nismo naučili.' Ovaj citat ide u prilog dokazima koji govore da fenomen NLO-a postoji otkad postoji i ljudska civilizacija. Danas mnogi objašnjavajući NLO-e govore da se radi o testiranju novih aviona ili oružja američke vojske, ali to objašnjenje ne može se primijeniti za vrijeme kad letjelica još nije bilo i kad let nije bio moguć.
Slika The Madonna with Saint Giovannino, koju je Domenico Ghirlandaio naslikao u 15. vijeku, izazvala je mnoge rasprave. Naime, na slici iznad Marijinog ramena nalazi se nešto nalik letjelici, a u tu letjelicu gleda čovjek koji je takođe na slici. A ovo nije jedini takav primjer. 
Astronauti su vidjeli NLO
Tri dana nakon boravka na Apollu 11, astronauti su uputili čudnu poruku kontroli: 'Znate li gdje je S-4B u odnosu na nas?' Razlog je bio taj što se uz njih nešto kretalo, a ako to nije bio dio rakete, Apollo 11 je imao posjetioca. 
Posada nije htjela dizati veliku frku zbog tog objekta zbog straha da ne izazove paniku i da kontrola ne naredi astronautima da odustanu od misije. 
'Nas trojica nismo htjeli reći: Hej, Houstone, nešto se kreće pored nas, a mi ne znamo što je to. Tražili bi da se vratimo', rekao je kasnije astronaut Buzz Aldrin. 
Zanimljivo je i to da su astronauti dobili odgovor na pitanje gdje se nalazi S-4B – bio je 6.000 milja dalje. 
Na Državnom univerzitetu Ohio 1977. godine radioteleskop Big Ear uhvatio je neobičan signal. Big Ear koristi brojke i slova kako bi utvrdio jačinu signala. '0' – beznačajna buka i 'Z' – jak radiosignal. Astronom i doktor Jerry R. Ehman proučavao je podatke iz radioteleskopa i toliko se šokirao se da je na ispisu signalne liste napisao: 'Wow!' Prenos je trajao 37 sekundi i došao je iz praznog mjesta u svemiru. Najbliža zvijezda bila je udaljena 220 miliona svjetlosnih godina. Neki su na razne načine pokušali objasniti signal, ali jedno je sigurno, signal je bio u frekvenciji koja je zabranjena na Zemlji. Zaključak je bio da je signal vanzemaljskog porijekla, a kako u blizini nije bilo nikakve zvijezde, vjerovatno je došao iz letjelice. Ovo je ujedno i najpoznatiji SETI-jev signal koji je zabilježen.
SETI-jev radiosignal, februar 2003. godine
Više od 20 godina SETI (search for extraterrestrial intelligence) traga za vanzemaljskim signalima. Godine 2003. korišćen je za istraživanje dijelova s kojih su prije dopirali neobjašnjivi radiosignali. Otkriven je još jedan radijski signal koji je bio jači od prethodnog. 
Signal je došao iz područja u kojem nema ni planeta ni zvijezda. Otkriven je u tri navrata, a neki smatraju da je to najbolji dokaz inteligentnog života na drugim planetima.