Fantastičan video

Fantastičan i dirljiv video koji prikazuje slijepog studenta kako uživa u skateboardingu u blizini svog doma u Chicagu postao je pravi hit u tri sedmice otkad se pojavio na internetu.

Video je stavljen na Vimeo, a dosad je pogledan gotovo pola miliona puta te se na taj način velikom brzinom proširio svijetom.  
A u njemu glavnu ulogu ima Tommy Carroll koji je rođen s rakom šarenica te je oslijepio kad su mu bile samo dvije godine. Ovaj student na Univerzitetu Northwestern skejta od svoje 10. godine, a kako bi procijenio što se događa oslanja se primarno na osjet sluha, prenosi Daily Mail. 
"Sve što radim u skateboardingu bazira se na sluhu. Osluškujem zvukove svojih točkova kako bih provjerio je li mi nešto na putu i kako bih dobio osjećaj za smjer", izjavio je i dodao: "Mislim da bi svi trebali znati da se sve događa s razlogom i da uvijek postoji način da se prevladaju prepreke. Trebate to samo dovoljno željeti". 
Carroll u skate-park voli odlaziti rano ujutro ili kasno navečer kad je najtiše kako bi iskoristio "svaki centimetar", a padovi mu, baš kao ni drugim skejterima nisu nepoznanica: "Padanje je vještina u kojoj postanete dobri baš kao što postanete dobri i u samom sportu", objasnio je.  
"Uvijek su postojali ljudi koji su me obeshrabrivali. Govorili bi mi da nema šanse, da ću se ubiti. A ja sam ih samo ignorisao. Želio sam impresionirati ljude. Želio sam pokazati da ja to stvarno mogu. I uvijek sam osjećao pritisak. Ako nisam bio najbolji u parku onda bih bio 'dobar za...slijepca'. Oduvijek sam osjećao pritisak da budem najbolji u svakom parku jer ako bih bio samo 'dobar' rekli bi mi da sam 'odličan za slijepog skejtera'. A ja želim biti samo odličan skejter. Tačka", zaključio je.

BRAVE from EyEFORcE on Vimeo.