Ludi umjetnici

Neobična kompozicija nastala je tako što je na ogromne notne papire, koje je britanska umjetnica Cary Morisson postavila u nekoliko parkova u Liverpoolu, padao ptičiji izmet.

Muzičko djelo "komponovano" posredstvom ptičijeg izmeta uskoro će dobiti svoje premijerno izveđenje. Kako prenosi BBC, ova neobična kompozicija nastala je tako što je na ogromne notne papire, koje je britanska umjetnica Cary Morisson postavila u nekoliko parkova u Liverpulu, padao ptičiji izmet.
Kompozitor John Caring je ove nasumično ispisane note povezao u 20-minutnu kompoziciju pod naslovom "Bird Sheet Music" koja će premijerno biti izvedena u Tejt umjetničkoj galeriji u Liverpulu. Morison je kazala da neobična kompozicija, u koju su ubačeni i ptičiji poj i šumovi parkova, ukazuje na značajnu ulogu ovih ptica u ekosistemu grada.
"Ispuštanjem izmeta, one rasijavaju sjemenke i obogaćuju zemlju prirodnim đubrivom", navela je ona, dodajući da ljudi o tome rijetko razmišljaju. "Oni uglavnom gledaju na ptičiji izmet kao na nešto prljavo i odvratno. A zapravo je to neophodan sastojak života na zemlji", objasnila je Morisson.