Ponedjeljak je idealno vrijeme da provjerite svoje vještine rješavanja optičkih iluzija i sličnih zagonetki. Jedna od njih je i ova ilustracija koja će vas natjerati da dobro razmislite prije nego što se odlučite za konačan odgovor. Cijelu ilustraciju pogledajte u nastavku teksta.

Riječ je o ilustraciji na kojoj je potrebno otkriti koja od ovih statua je zapravo prava osoba. Prema kreatoru Jagranu Joshu, koji je izvorno podijelio ovu zagonetku na društvenim mrežama, samo jedan posto ljudi može uočiti živog čovjeka koji se kamuflirao među statuama za samo tri sekunde.

Ilustracija na prvi pogled izgleda kao skupina klasičnih statua u grčkom stilu. Međutim, ako pogledate malo bolje, uočit ćete pravog čovjeka.

Ovo je zagonetka koja je posebno zahtjevna za rješavanje i od vas traži izuzetnu moć zapažanja. Kao i uvijek s ovom vrstom zagonetki, pažljivo podijelite sliku na različite dijelove, posmatrajući svaki dio u potrazi za vidljivim detaljima. Zapitajte se postoje li razlike između vrlo sličnih statua?


Foto: Bright Side

Ova zagonetka nije nimalo laka i razlike između statua i jednog čovjeka vrlo su male. Međutim, kada ga vidite, činit će se savršeno očiglednim.

Jeste li ga već uspjeli uočiti? Ako ne, vratite se i pokušajte ponovno, mjereći vrijeme da vidite koliko vam dobro ide. Upamtite, rješavanje zagonetki je vještina koju treba usavršavati kao i svaku drugu, a ako to još niste naučili, samo nastavite vježbati.


Foto: Bright Side

Kao što sada možete jasno vidjeti, skriveni čovjek provjerava svoj ručni sat kako bi provjerio vrijeme, nešto što statue jednostavno ne bi mogle učiniti.

Kreator ilustracije tvrdi da ako ste ga uspjeli uočiti za tri sekunde ili manje, tada ste vjerovatno vrlo inteligentna osoba s impresivnim razinama vizualne svijesti, fokusa i koncentracije. Prema njemu ste vjerovatno i osoba koja može lako blokirati nepotrebne smetnje, pazeći da usmjerite svu svoju pažnju samo na važne detalje.