ZAMALO TRAGEDIJA

Vožnja brdskim biciklom zamalo se pretvorio u tragediju. Andyja Barlowa, australijskog biciklistu, ujela je smeđa zmija koja se smatra drugom najsmrtonosnijom zmijom na svijetu, tokom vožnje stazama parka You Yangs u državi Viktorija.

Preživio je čudom, pokazujući veliku smirenost i prisebnost u trenutku kada je shvatio šta se desilo.

"Dok sam se penjao stazom, čuo sam da nešto u žbunju prolazi, pa je udarilo u zadnji točak. Mislio sam da je samo grana ušla u zadnji točak, a onda mi je nešto udarilo u zadnji dio noge. Bacio sam bicikl i vidio smeđu zmiju umotanu u zadnji točak. Prva reakcija: 'Ugrizla me je, sigurno'. Legao sam u hlad, shvatajući šta se upravo dogodilo", ispričao je Barlow.

Australac je tada pokazao veliku prisebnost i mudrost tako što je ispružio nogu, ne pomjerajući se, umjesto da se okrenuo nazad i vratio do svog automobila sedam kilometara niže, što je moglo utjecati na širenje otrova.

U svojoj zastrašujućoj nesreći, Andy Barlow je imao sreće. Mogao je računati i na pomoć dvije osobe koje su nekoliko trenutaka kasnije stigle na lice mjesta, od kojih mu je jedna previla nogu. Hitna pomoć preuzela ga je sat vremena kasnije.

Ovaj bivši vojni veteran objavio je impresivan snimak zmije koja se zapetljala između njegovog zadnjeg točka.

"U 50 godina imao sam mnogo bliskih susreta sa zmijama, ali ovo je najbliži do sada”, zaključio je, zahvalivši se svojim spasiocima i naučivši vrijednu lekciju.

"Pripremite se kada idete napolje u ovo doba godine, od sada ću sigurno imati komplet za ugrize zmije u svakom trenutku!".

Australska biciklistička federacija je prenijela njegovu priču pozivajući svoje članove da budu "oprezni".