200 MILIONA PREGLEDA

Jedan tata iz Italije našao se na udaru kritika javnosti nakon što je isprovocirao svog američkog pit bull terijera da zaštiti novorođenče.

Glumio je da želi udariti sedmicu dana staru kćerkicu Sophie kako bi provjerio što će njegov pas, Mino, napraviti. Pas je nasrnuo na svog vlasnika, zbog čega su se mnogi zabrinuli za sigurnost djeteta.

"Mino brani svoju mlađu sestru kao pravi veliki brat", napisao je Massi uz video koji je objavio na TikToku. Video je pregledan nevjerojatnih 204 miliona puta.

"Zašto uopšte riskirati", "Zbog ovoga se američki pit bull terijeri etiketiraju kao opasna pasmina. Mučno je gledati kako ga provocirate", "Cijelo vrijeme me bilo strah da će pas ozlijediti bebu u pokušaju da je zaštiti", neki su od komentara gledatelja.

Veterinar Tim Montgomery kaže da ne odobrava ovakvo ponašanje oca.

"Ne razumijem i ne potičem ljude da glume da prijete djeci kako bi kreirali sadržaj za društvene mreže. Mnogi roditelji potiču zaštitničko ponašanje kod svojih ljubimaca, no to ne treba raditi jer većina pasa živi u mirnom, sretnom obiteljskom okruženju u kojem ne moraju štititi bebe od napada. Ovakvo ponašanje samo stvara nepotrebnu zbunjenost i stres za pse", komentirao je veterinar.

 
@massi_e_mino

Mino difende la sua sorellina come un vero fratellone 😍💪🙏🐶❤️. Follow us in ig: massi_e_mino

♬ suono originale - MASSI e MINO