GLEDAOCI

Novo ostvarenje koje je korisnike Netflixa prikovalo za ekrane je ograničena serija "Boy Swallows Universe" od sedam epizoda smještena u prašnjavo predgrađe Brisbanea 1985. godine.

Serija prati srednjoškolca Elija Bella (Felix Cameron) i njegovog starijeg brata, Gusa (Tiger Halley), koji žive u radničkoj četvrti sa svojom majkom Frankie (Phoebe Tonkin) - koja pati od ovisnosti - i njihovim očuhom, Lyleom (Travis Fimmel).

Iako je Eliju teško sa školskim nasilnicima i svojim očuhom, istovremeno ga usmjeravaju srdačni osuđeni zločinac (Frances Brown) i prijatelj s kojim se dopisuje, a koji služi zatvorsku kaznu (Adam Briggs).

U pokušaju da otkrije šta njegov očuh zaista smjera, Eli kreće pogrešnim putem i miješa se u kriminalno podzemlje svog grada.

Pod nazivom "Boy Swallows Universe", serija već ima solidnih 86 posto na Rotten Tomatoesu i 8/10 na IMDb-u, a neki fanovi su takođe otišli korak dalje, dajući joj ocenu 10/10 dok su je karakterisali "prelijepom, briljantnom i podsticajnom".

Na platformi X.com mnogi su dijelili svoje utiske, a nerijetko su gledaoci pisali da ih je serija prikovala za ekran.

"Sinoć sam gledao 'Boy Swallows Universe' na Netflixu, poslije toga sam bio opčinjen", "Ima fantastičnu priču i drži vas na rubu suza i do kraja od smijeha", "Glumci blistaju, ali Felix Cameron kao mladi Eli Bell je fenomenalan", "'Boy Swallows Universe' je tako dobra", "Izuzetno mi je teško ne 'progutati' je odjednom", samo su neki od komentara.

Serija je zapravo adaptirana prema istoimenom bestseleru autora i novinara Trenta Daltona, a priča je inspirirana Daltonovim djetinjstvom.