VRIJEDI PROBATI

Mama i influenserica na društvenim mrežama Ash Reid, najpoznatija po svojim životnim savjetima, podijelila je video na svom YouTube kanalu pod nazivom "15 Mum Hacks You Need To Know", u kojem dijeli neke od svojih najzanimljivijih trikova.

U nedavnom videu objasnila je da je upravo otkrila "ispravan" način za cijeđenje riže i tjestenine, tvrdeći da je to pogrešno radila cijeli život.

- Uvijek pretpostavljamo da uzmeš lonac s rižom ili tjesteninom i staviš ga u cjedilo i pustiš vodu da iscuri, ali treba učiniti obrnuto - rekla je Ash Reid piše Mirror.

Umjesto toga, mama iz Glasgowa je predložila:

- Trebali biste pokriti svoj lonac cjedilom, ispustiti vodu van i koristiti cjedilo gotovo kao poklopac na vrhu lonca. Na ovaj način voda lako otječe iz tjestenine ili riže i sve ostaje u loncu - dodala je.

Pokazujući na svom videu šta misli, Ash lako ispušta vodu iz svog lonca bez prolijevanja sadržaja.

- To je tako dobra ideja, tako je jednostavno. Ne znam zašto nikad nisam o tome razmišljala obrnuto.

Uz taj trik Ash također dijeli i druge trikove u svom videu, a drugi je izrada korpica s grickalicama za djecu tokom ljetnih praznika.

Predstavljajući kutiju za grickalice u kojoj će sva njena djeca imati grickalice za taj dan, ona ih uči da budu uključeni u ono što jedu i da prestanu tražiti od nje grickalice tokom dana.

Redovno objavljujući trikove i savjete na svojoj YouTube stranici, Ash ima više od 85.000 pretplatnika koji vole njene videozapise.

Izvor: Faktor/Mirror