BRŽI I EFIKASNIJI NAČIN

Vjerovatno ste sve vrijeme pogrešno koristite cjedilo kada je u pitanju ocijeđivanje tjestenine, a druga metoda je daleko efikasnija.

Kad pripremaju tjesteninu, mnogi ne razmišljaju previše o tome na koji način tu tjesteninu ocijedimo kada je kuhana. Međutim, gotovo svi stavljaju cjedilo u sudoper te izlijevaju vodu i tjesteninu u njega, ali koliko god je ova tehnika isprobana i pouzdana, postoji mnogo lakši i uredniji način da ocijedite tjesteninu.

U nedavnom videu, TikTokerka pod imenom @tiger_lee_uk zadivila je pratioce svojim trikom koji je podijelila na društvenoj mreži.

@tiger_lee_uk We learn new things everyday 🥰 #cooktok #cookingtiktok #cooking #chef #food #foodtiktok #learnontiktok #learnwithtiktok #lifehack #lifehacks #fyp #foryou #foryoupage #viral #trending #mumsoftiktok #tiger_lee_uk ♬ Ultimate life hacks - Kelly - The Life Bath
Na snimku se vidi kako je prvo počela tako što je ocijedila tjesteninu na uobičajeni način, sipajući vodu i tjesteninu u cjedilo koje je bilo stavljeno u sudoper. Međutim, odmahujući prstom nije odobrila ovaj postupak.

Potom je otkrila svoju novu tehniku, koja uključuje stavljanje cjedila u posudu i lagano izbacivanje vode. Čini se da je ovaj način odvijanja stvari mnogo lakši i brži, s manjim rizikom od ispadanja tjestenine.