ZADRŽAO PRIBRANOST

Turski voditelj Ersel Hoşkara izvještavao je uživo na TV-u kada je zapad zemlje pogodio zemljotres te je snimljena i njegova reakcija dok se u studiju oko njega sve trese.

Zemljotres magnitude 5,9 stepeni po Richteru pogodio je područje zapadne Turske u blizini grada Duzce, a tamošnji mediji izvještavaju da se osjetio na širokom području te između ostalog i u Istanbulu.

Iskustvo voditelja televizije TGRT Ersela Hoşkare, koji je u tom trenutku uhvaćen u javljanju uživo tokom zemljotresa, zabilježeno je na kameri.

Dok je tlo podrhtavalo, a stvari se u televizijskom studiju počele ljuljati, Hoşkara je zadržao smirenost i nastavio izvještavati bez ometanja.

Na društvenim mrežama se ubrzo proširila snimka njegove reakcije na zemljotres, a mnogi su ga hvalili zbog pribranosti. Iskusni voditelj neometano je nastavio izvještavati upravo o zemljotresu koji je na snimku zabilježen prije samo nekoliko sekundi.

Prema informacijama iz Turske nije bilo poginulih, a tamošnja agencija za katastrofe saopćila je da je više od 30 ljudi povrijeđeno. Također, postoje izvještaji o nestanku struje u regiji, kao i o skakanju stanovnika s balkona.