OPOZICIJA PONOVO NA PROTESTIMA

Ujedinjena albanska opozicija za danas je najavila "najveći nacionalni protest" sa zahtjevom za ostavku premijera Edija Rame i formiranje prelazne vlade koja će sprovesti prijevremene parlamentarne izbore, prenosi portal a1on.

Lider najveće opozicione stranke u Albaniji, Demokratske partije, Lulzim Basha rekao je da "kriminalna banda Edija Rame mora da ode".

"Edi Rama i njegova banda moraju da odu i treba da znaju veoma dobro da izbora bez opozicije neće biti. Zahtjev za oslobađanje Albanije od bande Edija Rame je prihvaćena od strane velike većine Albanaca", istakao je Basha.

Poziv pred današnji protest za što masovnije učešće lider albanske opozicije je uputio putem društvenih mreža.

"U subotu u 18 časova svi u Tiranu! Za standard, za blagostanje svakog Albanca, za naš dom i našu djecu, za Albaniju kao cijelu Evropu", napisao je Basha.

Sinoć se i predsjednik Albanije obratio građanima putem društvenih mreža poručivši vlastima i opoziciji da je "neophodno kreiranje nove klime u kojoj će moći jedni druge da saslušaju", te posebno da se omogući kritičko razmišljanje koje će omogućiti društvu u kontinuitetu da se reformiše.

Američka ambasada je poslala obavještenje svojim državljanima u Albaniji da se ne kreću u dijelovima Tirane gdje će biti održan protest, kao i u okolini Parlamenta.