Odbornik Demokratske partije Albanaca

Odbornik Demokratske partije Albanaca Pajtim Rexhepi od danas nije u odborničkoj grupi te stranke i podržavaće ubuduće lokalnu vlast u Preševu koju predvodi Shqiprim Arifi, predsjednik opštine.

Ovo je Rexhepi i zvanično potvrdio na svom Facebook nalogu.

On je napisao da će biti samostalni odbornik ali da će "u vrijeme kada u Preševu treba da se pronađe zajednički jezik da bi se postigli naši ciljevi i ulazak u Republiku Kosovo“.

Rexhepi je ocjenio i da, iz tog razloga, ne bi bilo dobro da se u oštinu Preševo ponovo uvedu privremene mjere zbog nedostatka većine u lokalnoj Skupštini opštine.

"Kao odbornik u Skupštini opštine Preševo, da bi spriječio političku blokadu, podržaću lokalnu vlast da završi svoj četvorogodišnji mandat“, napisao je Rexhepi i dodao da će, kao nezavisni odbornik, podržati "program Alternative za promjene i predsjednika te stranke i opštine Shqiprima Arifija.

Otkad je odbornica Alterenative za promjene u Skupštini opštine Preševo Fetanete Mehmedi 17. januara obavjestila organe Skupštine opštine da će ubuduće nastupati kao samostalna odbornica, u Preševu je počela intenzivna politička borba za formiranje većine u toj opštini. Borba se vodila i u lokalnim medijima i na društvenim mrežama. U ovom trenutku se čini da, bar za sada, većinu opet ima koalicija koju čine Alternativa za promjene, Reforma za promjene Demokratske partije Albanaca i Srpska lista.

U opoziciji su Partija demokratskog djelovanja, Demokratska partija Albanaca i Demokratska unija doline. Opozicione stranke tvrde da se "još ništa ne zna" oko većine u Skupštini opštine Preševo.