Borimo se da očuvamo mir za našu djecu

U rješavanju kosovskog problema Srbija pokušava da izvuče najviše što može za zemlju i da "to vrzino kolo naših sukoba zauvijek prekinemo", izjavio je danas je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Borimo se da očuvamo mir za našu djecu, istakao je Vučić u gostovanju na televiziji Pink, poručujući da zalaganje za mir nije kukavičluk, jer je "armija Srbije dvostruko jača nego prije šest godina".

On je konstatovao da je sada velika nervoza i kod "pojedinih zapadnih faktora", u Prištini i "kod nekih u Beogradu koji su očekivali da Srbija doživi potpuni kolaps na Kosovu“, pa sada reaguju jer su vidjeli da se to nije desilo.

Vučić je dodao i da djelu međunarodne zajednice ne odgovara pronalaženje kompromisa za rješavanje kosovskog problema i to neće dozvoliti.

Vučić je izjavio da se Srbija po pitanju Kosova ne bori samo protiv Albanaca i njihovih interesa, nego "ima protivnike i u mnogim zapadnim zemljama".

Šta su sve Britanci radili u posljednja dva dana i šta čine preko svojih "agenturnih ispostava" u Srbiji, na Kosovu, u Crnoj Gori, Makedoniji i na drugim mjestima, ukazao je Vučić u gostovanju na televiziji Pink.