Za sve krivo nevrijeme

Mala plaža u Ulcinju ovih dana je bila puna šljunka i kamenja, što je prava rijetkost budući da su plaže u ovom primorskom gradu poznate po sitnom pijesku.

Ulcinjani kažu da ne pamte da je toliko kamenja bilo na Maloj plaži i navode da je za sve krivo nevrijeme koje je zadesilo primorje prije dvije sedmice, piše portal CDM.

Budući da je Mala plaža sastavljena od najsitnijeg pijeska na obali i u vodi, ovaj prirodni fenomen pojave šljunka nastao je kao rezultat rada plime koja ga je sa unutrašnjosti donosila do obale.

Drugi razlog za ovu pojavu mogu biti i nedavne poplave. Rijeka Bojana je usred velike količine vode, koje je imala ovih dana, unosila veliku količinu sljunka, mulja u more. Pretpostavlja se da je dalje radom struja i plimom došlo do obale Male plaže.

Duhoviti Ulcinjani kažu da će šljunak i kamenje iskoristiti da popune rupe na putevima, a kako dolaze sunčani proljećni dani, nadaju se da će se šljunak i kamenje povući.

Za Malu plažu je karakteristično plitko dno koje se pruža duboko u more, što je ćini jos ljepšom za kupače. Duga je 360 metara i može da primi preko 2.000 kupaca.