Alarm u Srbiji

Srpski mediji, pozivajući se na posljednja hapšenja na Kosovu i pronalazak oružja u blizini jezera Badovce, pišu da je koljevka džihadista Kosovo, te da oni namjeravaju da izvrše napade na tržne centre u Beogradu.

Ovim mediji, opisujući akcije policije Kosova oko zaplene uniformi, dva kalašnjikova, municija i eksploziv, ali i pisma na arapskom jeziku za koja se sumnja da su detaljna upustva teroristima ISIS-a za organizovanje terorističkih napada, pišu da na osnovu izvještaja bezbjednosnih službi, ćelija ISIS-a nalazi se na Kosovu. Pod njihovom lupom su gradski autobusi, a naročito tržni centri u Beogradu, u koje vikendima hrle hiljade porodica. Konačno, moguća meta su i pravoslavne crkve i manastiri, o čemu svjedoči nedavno otkriveni plan ekstremista da zapale Manastir Svetih Kozme i Damjana na Zlataru, piše portal "Telegraf.rs", prenosi portal "lajmi.net".

Dalje ovi mediji prenose da "ovim hapšenjima i pronalaskom oružja Srbija je u posljednjem trenutku izbegla veliku tragediju, a šef skupštinskog Odbora za Kosovo Milovan Drecun upozorava da je stanje alarmantno jer kako kaže, kosovska policija nema ni kapacitet ni političku volju za borbu protiv radiklnog islama".