Propaganda

Srbijanski mediji ne odustaju od svoje propagande. Ponovo zastavu Republike Bosne i Hercegovine, koja je bila legitimna i legalna sve do 1998. godine i koja se zavijorila na Ist Riveru ispred zgrade UN-a nazivaju ratnom, piše novinska agencija Patria.

Tako je danas u beogradskim Večernjim novostima objavljen tekst pod naslovom „Navijači iz Bihaća mahali ratnom zastavom“.

- Prijateljska utakmica između FK Rudar iz Prijedora i FK Jedinstvo iz Bihaća, bila je sve samo ne - prijateljska. Na prijedorskom gradskom stadionu u nedjelju u poslijepodnevnim satima, navijači iz Bihaća, koji sebe nazivaju "Sila nebeska" razvukli su transparent sa uvredljivim sadržajem: "Genocid vam zaboraviti nećemo Srebrenica 95 Prijedor 92 ", a zatim raširili i ratnu zastavu Republike BiH.

Ovakvi potezi razljutili su domaće navijače koji su uzvratili povicima "Ratko Mladić" i "Nož, žica, Srebrenica". Ubrzo je na stadion došla policija koja je smirila strasti i po završetku utakmice privela grupu navijača Jedinstva u policijsku stanicu.

Iz prijedorske policije navode da su navijači privedeni, jer su izložili transparent nedozvoljenog sadržaja na gradskom stadionu.

- Pošto navijači kod sebe nisu imali lična dokumenta, dovedeni su u službene prostorije policijske stanice gdje im je utvrđen identitet, pa je dvojici uručen prekršajni nalog. Transparenti i zastave koji su bili izloženi, oduzeti su im - navode u policiji Prijedora., pišu beogradske Novosti.

Navijači iz Bihaća objavili su na Facebooku slike na kojima se vide povrede, koje su nastale kao, kako su napisali, posljedica batinjanja u policiji gdje im je psovana i balijska majka, piše NAP.