Prevrnulo se vozilo prepuno migranata

U saobraćajnoj nesreći na autoputu kod Leskovca, koja se dogodila jutros oko 5 časova povređeno je više od 30 azilanata iz Nigerije, Bangladeša i Sirije.

Nesreća se dogodila na deonici puta od Grdelice ka Nišu kada se prevrnulo vozilo koje je bilo prepuno migranata, javlja RTS.
Načelnik leskovačke bolnice Milan Stojković rekao je da je mnogo migranata zadobilo prelome, povrede mekog tkiva, ali i kičme. U nekoliko slučajeva, potvrdio je on, došlo je i do prekida kičmene moždine.
"Imamo tri osobe koje su teže povređene dok se kod većine radi o lakšim povredama. Aktivirali smo skoro kompletno medicinsko osoblje i dodatno sarađujemo sa službama Doma zdravlja tako da je svima pružena prva pomoć. U kontaktu smo i sa Ministarstvom zdravlja tako da sve činimo kako bi pomogli tim ljudima", kaže Dimitrijević.
RTS je javio da pet emigranata ima povrede koje su opasne po život, a riječ je o povredama kičmene moždine i krvarenju u mozgu.
U leskovačkoj bolnici kažu da se ovakva nesreća ne pamti.
Migranti su, prema prvim informacijama, iz Nigerije, Bangladeša i Sirije i ilegalno su ušli u Srbiju, a vjerovatno su krenuli ka Mađarskoj i EU.
"Još uvijek se ne zna tačan broj osoba koje su bile u kombiju, a svi povređeni su zbrinuti u leskovačkoj Opštoj bolnici i niškom Kliničkom centru", rečeno je iz leskovačke policije.
Na autoputu je u toku uviđaj, a saobraćaj nije u prekidu.