Osumnjičeni za lansiranje drona

Glavni osumnjičeni za lansiranje drona i prekid utakmice Srbije i Albanije pobjegao iz Italije, a sad se slobodno šeta po Kosovu, piše Kurir.

Kako piše Kurir, albanski ekstremista Ismail Morina (32), koji je režirao haos u Beogradu i izazvao prekid fudbalske utakmice između Srbije i Albanije 14. oktobra lansiranjem drona, mogao bi uskoro da bude uhapšen.
Srpska policija raspisala je potjernicu za Morinom i u saradnji s kolegama iz drugih zemalja nastoji da ga privede licu pravde.
Spekulisalo se da se Morina krije u Italiji, prvo u Firenci, a potom u okolini Lećea, a pošto je oko njega počeo da se steže obruč, feribotom je pobjegao prvo u Albaniju, a potom kopnenim putem na Kosovo.
Dok ga albanska javnost slavi kao nacionalnog heroja i naziva Spajdermenom, srpska policija polako, ali sigurno nastoji da mu stavi lisice na ruke. Prije deset dana Morina je putem društvenih mreža provocirao Srbe postovima da je neuhvatljiv za srpske organe reda, a prošlog vikenda fotografisao se pored kuće Adema Jašarija u rejonu Drenice. Posjeduje albanski i italijanski pasoš, piše beogradski list.