Kako je na Kosovu!?

Kada obećanja lažnih politika ne uspiju i ne realizuju se, onda dolazi do gomilanja omladine koja u redovima čeka kako bi nešto radila, pa makar to bio posao čistača ili prodavca u marketima u Tetovu. U jednom marketu u Tetovu prijavilo se preko 200 diplomiranih za 10 radnih mjesta radnika i čistača.

Menadžer marketa, koji je želio da ostane anoniman sa žaljenjem govori za portal "TetovaSot" da diplomirani mladi sa raznim univerzitetskim diplomama mole da se zaposle u marketu.

"Ovo je tuga i žalost u kakvom je stanju došao narod", kaže menadžer, pa dodaje:

"Za 10 radnih mjesta prodavca u marketu, apliciralo je 200 mladih sa univerzitetskim diplomama. Nigdje nismo dali oglas da tražimo radnike. Nekako su saznali i svakog dana donose svoje CV-e. U stanju su da rade bilo što, ima i nekih koji se slažu da se zaposle kao čistači samo da bi bili u radnom odnosu", rekao je menadžer za portal "TetovaSot".

Inače, svakog dana je sve veći broj Albanaca koji završavaju fakultete i koji lutaju ulicama ili odlaze u zemlje Zapadne Evrope u potrazi za boljim životom, a politike obećanja ostaju samo na obećanjima.