Projektili poslani na vještačenje

Incident se dogodio kasno u utorak navečer, kada su na zgradu Vlade ispaljena dva projektila.

Na zgradu Vlade Makedonije u Skoplju ispaljena su dva projektila, koje je policija, nakon uviđaja, proslijedila na vještačenje, izvijestili su u srijedu makedonski mediji.
Incident se dogodio u utorak oko 22:00, sata kada su se začule dvije detonacije, a projektili su pronađeni u blizini zgrade makedonske Vlade.
"Nekoliko sati kasnije na fasadi zgrade u kojoj je smještena Vlada Makedonije pronađena su zabijena dva projektila. Izvršen je uviđaj i projektili su poslani na vještačenje", saopćilo je makedonsko Ministarstvo unutrašnjih poslova, prenose makedonski mediji.

Napad 2007. godine

Ministrica unutrašnjih poslova Makedonije Gordana Jankulovska je novinarima potvrdila ovaj incident i kazala da policija, na osnovu pronađenih ostataka projektila, utvrđuje njegov kalibar, javila je reporterka Al Jazeere iz Skoplja Milka Smilevska.
"Oružje kojim bi se mogao ispaliti konkretni projektil može biti različito. Mi trebamo utvrditi tačno iz kojeg oružja je to urađeno", rekla je ministrica policije, dodavši da je pucano na južnu stranu zgrade.
Mediji primjećuju kako je ovo prvi put da je zgrada Vlade napadnuta iz blizine.
Podsjeća se da su 2007. godine u blizini zgrade Vlade bile ispaljene dvije granate iz protivpešadijskog oružja te da je tadašnji glasnogovornik rekao da Vlada taj napad smatra terorističkim aktom.