Nikad opasnije putovanje u Albaniju!!!

Prema pisanju srbijanskog lista "Kurir" reprezentacija Srbije nije nimalo sigurna za narednu uzvratnu utakmicu protiv Albanije. Prema informacijama bezbjednosnih struktura, srpskoj reprezentaciji niko ne garantuje sigurnost na gostovanju u Elbasanu 8. oktobra 2015.

Dalje u tekstu stoji da je Srbima prećeno terosrističkim napadom od strane islamističke grupe ISIS.

Kako beogradski "Kurir" piše, reprezentacija Srbije nije nimalo sigurna na uzvratnoj utakmici protiv Albanije u Elbasanu.

"Bezbjednosne strukture preporučiće Fudbalskom savezu Srbije da izbjegne gostovanje reprezentacije 8. oktobra naredne godine u Albaniji pošto je u toj zemlji 'orlovima' ugrožena sigurnost. Takođe, postoji opasnost od napada terorista Islamske države (IS) na meču u Elbasanu", piše "Kurir".

Izvor lista kaže da je u posljednje vrijeme pojačano djelovanje IS u regionu, što je samo jedan od razloga da FSS zahtjeva od UEFA da se meč odigra na neutralnom terenu.

"Prema informacijama sa terena, ne postoji nikakva garancija bezbjednosti za naše fudbalere u Albaniji. U posljednje vrijeme je znatno pojačana aktivnost terorističke organizacije IS u regionu i postoji osnovana bojazan od njihovog napada", citira jedan izvor list "Kurir".

Također, kako prenosi portal "Express", Srbi se plaše da će na uzvratnoj utakmici biti i bivših pripadnika Oslobodilačke vojske Kosova.

"Ovim špekulacijama Srbi se trude da ubjede UEFA da se naredna utakmica između Albanije i Srbije odigra na neutralnom terenu bez prisustva gledalaca", piše list "Express".