Od 160 na potjernici, 13 žena

Albanci koji su na listi Interpola za ozbiljne zločine nalaze se na čelu liste sa 160 osoba, u odnosu na zemlje iz regiona, uključujući Kosovo, Makedoniju i Crnu Goru.

Pozivajući se na službenu internetsku stranicu Interpola u potrazi za državljanima Albanije nalaze se 160 osoba, sa crnogorskim državljanstvom 31, makedonskim 26, i državljani Kosova 67.

Od osoba koje se nalaze na potjernici albanske policije za teška krivična djela i još uvijek neizmirene kazne 13 od njih su žene, a 147 muškaraca za koje se smatra da se kriju van Albanije.

Osobe koje je Interpol stavio na potjernici, su dobijene od strane ureda Interpola u Tirani koji je upotpunio dosijee sa odgovarajućim podacima za svakog državljanina i za koje se krivično tereti.

Popisu osoba sa albanskim državljanstvom za kojima traga Interpol, za čije hvatanje je tražena pomoć i stranih vlasti dodaje se i lista od 122 drugih osoba za čijom potragom postoje podaci na službenoj stranici državne policije Albanije.

Ukupno, albanska policija traga za 282 osobe, koje se nalaze u i van zemlje, ali se pretpostavlja da je brojka veća jer se u ove podatke ne uključuju osobe koje su u potrazi od strane policijskih vlasti zbog nedavnih događaja, kao što je slučaj agenta obavještajne službe Xhevahira Mzike, izvršioca ubistva prošlog mjeseca.