Da ne zaboravimo genocid u Srebrenici

Kako je u Valjevu dočekan poziv "Da ne zaboravimo genocid u Srebrenici" koji su uputile Žene u crnom, 08.07.2014. godine. Ovu bruku i sramotu možete pogledati na videu, od 01.50 minute možete čuti: "Oj Pazaru drugi Vukovaru, oj Sjenice druga Srebrenice".

Valjevska policija uhapsila je 11 osoba zbog napada na aktiviste NVO "Žene u crnom". Po ovlaštenju tužioca, zadržavanje do 48 sati određeno je za pet osoba, potvrđeno je u MUP-u.

Te osobe su osumnjičene za nasilničko ponašanje, ugrožavanje sigurnosti i napad na službeno lice, prilikom napada 8. jula na centralnom gradskom trgu u ovom srbijanskom gradu.

Mjera zadržavanja određena je za A. B. (30), M. B. (23), M. M. (31) i I. M. (22) iz Valjeva zbog sumnje da su napali službeno lice u obavljanju službene dužnosti i zbog nasilničkog ponašanja.

N.D. (51) iz Valjeva zadržan je zbog ometanja ovlaštenog službenog lica u obavljanju poslova sigurnosti ili održavanja javnog reda i mira.

Tužilac je naložio i da se u redovnoj proceduri, bez policijskog zadržavanja, protiv L.G.(20) iz Valjeva podnese krivična prijava zbog ometanja ovlaštenog službenog lica u obavljanju poslova sigurnosti ili održavanja javnog reda i mira, a protiv A.B. (25) iz Valjeva za krivično djelo ugrožavanje sigurnosti.