Poslije skoro 40 stepeni - kataklizma

Veliko nevrijeme poplavilo skopske ulice. Istovremeno, makedonsku prestonicu potresao i zemljotres snage 3,7 stepeni po Rihterovoj skali. Skoplja je skoro potpuno potopljeno.

Snažno nevrijeme pretvorilo je sinoć ulice Skoplja u prave rijeke, što nije bio kraj nevolja, jer je makedonsku prestonicu, istovremeno, pogodio i zemljotres snage 3,7 stepeni po Rihterovoj skali.

Epicentar je, sudeći prema karti Republičkog Seizmološkog Zavoda Srbije, u mjestu Kačanik na Kosovu, između Prizrena i Kumanova. Informacija o epicentru nije zvanično potvrđena.

Nakon obilnih padavina koje su donele i strašne poplave Srbiji, Hrvatskoj i BiH,  nevrijeme je stiglo do još jedne bivše republike SFRJ – Makedonije.

Ljudi se probijaju kroz nabujalu vodu u kojoj su vozila potpuno zarobljena. Automobili bukvalno plivaju.

Za sada je pristigao veliki broj prijava da je voda probila u podrumske prostore mnogih stambenih objekata. Portal MKD prenio je da je ministar za saobraćaj i veze Mile Janakijevski sazvao hitan sastanak kriznog štaba, a građanima kojima je potrebna pomoć upućen je poziv da se obrate na broj za hitne situacije 195. Za danas je najavljeno promenljivo vrijeme.

Više fotografija možete pogledati OVDJE.