Nastavljeno suđenje Zvonku i saradnicima

Preslušavanjem snimljenih prisluškivanih razgovora, nastavljeno je suđenje Zvonku Veselinoviću i njegovim saradnicima. Oni se sumnjiče za protivpravno prisvajanje 32 kamiona u vlasništvu kompanije Hypo Alpe Adria Leasing.

Na suđenju su predstavljeni i transkrpipti razgovora Veselinovića i optuženog Dragana Ćurčića koji su potvrdili da su to njihovi razgovori, objašnjavajući da se sadržina razgovora odnosi na rješavanje poslovnih problema, a ne vršenje krivičnih djela, prenose beogradski mediji.

Po zahtjevu tužilaštva predstavljeno je nekoliko audio snimaka, uz prateće trasnkripte razgovora Veselinovića i Ćurčića nastalih tokom 2011. i 2012. godine.

Na početku suđenja u junu prošle godine Veselinović je negirao da je sa saradnicima protivpravno prisvojio 32 kamiona u vlasništvu lizing kompanije Hypo Alpe Adria Leasing, tvrdeći da se proces protiv njega vodi iz političkih razloga.

On smatra da posljedica njegovog hapšenja u decembru 2011. njegov sukob sa aktuelnim šefom poslaničke grupe Demokratske stranke, a u vrijeme hapšenja šefom pregovaračkog tima Beograda sa Prištinom, Borkom Stefanovićem.

Veselinović je, iznoseći odbranu, pored ostalog iznio tvrdnju da je sa Stefanovićem 2011. najprije dogovarao postavljanje barikada na graničnim prelazima (zbog pokušaja specijalnih jedinica kosovske policije ROSU da preuzmu granične prelaze između Kosova i Srbije) ali da je poslije Stefanović tražio da se barikade uklone, što je on odbio.

Ovaj biznismen iz Mitrovice, je nakon godinu dana pušten iz pritvora i brani se sa slobode.

Veselinovića je KFOR označio kao organizatora paljenja barikada na prelazima Brnjak i Jarinje 2011. godine.