"Razgovori sa Prištinom - legalizacija nelegalnog"

Predsjednik opozicione Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica ocjenio je da komunikacija sa predstavnicima Kosova predstavlja legalizaciju nečeg što nije legalno, odnosno da je on legalizirao nezavisnost Kosova.

Koštunica je napomenuo da je od susreta predsjednika Srbije Tomislava Nikolića i predsjednice Kosova, Atefete Jahjage važnije ono što se dogodilo prije tog susreta i što će se dogoditi poslije, a to su veoma loši sporazumi po Srbiju urađeni po diktatu EU.
 
On je za Radio-televiziju Srbije rekao da je sadašnja Vlada prihvatila sve te sporazume i nastavila takozvani dijalog sa Prištinom uz posredovanje Brisela, te da i premijer učestvuje u pregovorima.
 
"To je sada viši nivo i to je omogućilo da iz tih razgovora proizađe niz sporazuma koji su veoma štetni po Srbiju. Ono što je najsudbonosnije za teritorijalni integritet odvija se na tim pregovorima", dodao je Koštunica.
 
On je istakao da je razgovor Nikolića i Jahjage drugačije prirode i dodao da se Nikolić i sam izjasnio da su pregovori u nadležnosti Vlade.
 
Govoreći o Rezoluciji Skupštine Srbije i Platformi o Kosovu, Koštunica je naveo da srpski predstavnici mogu slobodno da idu u Brisel bez njih jer "ne predstavljaju nikakvo ograničenje već daju '"zeleno svjetlo" za dalje pregovore i ustupke".