Premijer Hrvatske

Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je u Briselu da postoji volja i želja Kosova i Srbije da se situacija smiri, poslije događaja u Banjskoj, i da se nastave razgovori o normalizaciji odnosa.

Komentarišući današnje sastanke premijera Kosova Albina Kosova i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića sa liderima EU u Briselu, Plenković je rekao da ne može da prognozira šta će se desiti, jer se razgovori vode odvojeno.

Hrvatski premijer, koji je u Briselu na dvodnevnom samitu lidera EU, govorio je pred medijima i o događajima iz Banjske.

"Mi smatramo da je taj akt de fakto jedne terorističke, paravojne organizacije, koja je došla pripremljena sa oružjem, koje nije došlo sa Marsa, nego iz Srbije, jer su se spremali za takvu akciju, bio ozbiljan udar na destabilizaciju sjevera Kosova. To je krajnje nedopustivo, mi smo to rekli na svim mogućim nivoima. Šta će se sada preduzeti, nakon svih ovih sastanaka, koliko shvatam postoji volja i želja i jedne i druge strane da se ipak situacija smiri i da se nastavi razgovor o normalizaciji odnosa", poručio je Plenković.

Izvor: Kosovo Online