Dobar čovjek ali...

Savjetnik potpredsjednika vlade Besnika Bislimija Klisman Kadiu kaže da je Bislimi slučajno podjelio post u kojem se navodi da je albanski premijer Edi Rama prosrpski nastrojen i da je ta vijest pogrešno preneta od strane medija, prenosi Reporteri.

“Objava na profilu potpredsjednika Vlade Besnika Bislimija pogrešno je plasirana. Prilikom pregledanja objava na društvenoj mreži Facebook slučajno je kliknuto dugme za objavu“, rekao je Kadiu.

Dodao je da Kosovo i Albanija imaju jake odnose i saradnju i da jednu slučajnu objavu ne treba zloupotrebljavati.

"Nijedan ozbiljan medij ne širi vijesti i ne izvlači nepostojeće zaključke iz neprovjerene objave koja je odmah uklonjena", rekao je on.

Mediji su prethodno preneli vijest da je Besnik Bislimi, na privatnom profilu, podjelio objavu građanina na kojoj jedno pored drugog sjede Vjosa Osmani i Edi Rama, ali su okrenuti jedno od drugog i ne komuniciraju.    

"Davno sam vam rekao da je Edi Rama dobar čovjek, samo što je malo prosrpski nastrojen", navedeno je u toj objavi koju zaista nije bilo moguće pronaći na Facebook profilu Besnika Bislimija.

Fotografija koja je podjeljena snimljena je tokom jučerašnjeg sastanka održanog u Grčkoj u okviru Samita Procesa saradnje jugoistočne Evrope.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri