Demanti

Novinar Idro Seferi rekao je za Klan Kosova da prijetnja smrću bivšem švicarskom senatoru Dicku Martiju od strane srpskih obaveštajnih službi nije toliko odjeknula u Srbiji koliko na Kosovu, i ponovio riječi zvaničnika iz Srbije da Srbija nema interes da ubije Martija, prenosi Klan Kosova.

"To je vijest koja je kasnila u Srbiji u odnosu na Kosovo i Švicarsku jer nije bilo hitnih reakcija, ali smo imali neke reakcije nižeg ranga i advokata Gorana Petronijevića, koji kaže da Srbija u ovom nema interesa za ubistvo Dicka Martija", navodi Seferi.

On kaže da je Milovan Drecun predsjednik Savjeta za Kosovo u Skupštini Srbije, pozvao Dicka Martija da posjeti Beograd i razgovaraju o cjelokupnom događaju.

"Pozvao je Dicka Martija da posjeti Beograd i razgovara o ovoj temi – ali i o ratnim zločinima koje Marti istražuje. Naravno, čini se da pored saopštenja Tajne službe imamo i demant da Srbija nema interesa da ubije Dicka Martija", rekao je Seferi.

Seferi, između ostalog, kaže da je Marti uživao veliko poštovanje u Srbiji, posebno nakon njegovog izvještaja o zločinima počinjenim tokom rata na Kosovu, koji je kasnije formirao Sud u Hagu.