Šestorica osuđenih

Šestorica osuđenih u slučaju "Kumanovska grupa" žele da budu prebačeni i da na Kosovu izdržavaju zatvorsku kaznu, rekao je advokat Naser Raufi za TV 21, prenosi Reporteri.

"Dvojica mojih klijenata odbijaju da se prebace na Kosovo. Imam osam klijenata, osam osuđenih, od kojih sam za šest podneo zahtjev za transfer Ministarstvu pravde", rekao je Raufi.

Što se tiče vremena kada se očekuje premještaj i da li se očekuju prepreke, Raufi kažu da je procedura složena.

"Kontaktirali smo ministra, imam kontakte i sa ambasadom Kosova. Oni su uključeni u ovu situaciju u vezi transfera i mi imamo pomoć ambasade, ali i Ministarstva pravde Kosova. Kao advokat bio sam u Prištini i očekujem da će u bliskoj budućnosti biti razvijena i realizovana procedura transfera", rekao je Raufi.

Ministarstvo pravde Kosova nije odgovorilo da li će prihvatiti svoje građane osuđene na doživotnu kaznu zatvora povodom slučaja koji se desio 9. maja u Kumanovu.

Grupi poznatoj kao Kumanovska Apelacioni sud u Skoplju potvrdio je odluku Osnovnog suda 2. novembra 2017. godine, prema kojoj su osuđeni za teroristički napad 9. i 10. maja 2015. u "Naselju hrabrih" u Kumanovu.

Tada je osuđeno je 33 osoba, na ukupno 746 godina zatvora, a većina njih su građani Kosova.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri