PRIZORI IZ ŠOPING CENTRA

U trgovačkom centru Ušće u Beogradu jutros se stvorila prilična gužva. Od 9 sati otvoren je punkt za cijepljenje gdje će se građani moći cijepiti bez unaprijed zakazanog termina, a moći će i birati cjepivo, javlja Blic.rs.

Gužvi je možda pridonijeli i to što će prvih stotinu građana koji se cijepe dobiti poklon bon za šoping.

Bon u vrijednosti 3.000 dinara (oko 25 eura) građani će moći iskoristiti upravo u trgovačkom centru Ušće.
  Kako javlja Blic.rs, akcija se nastavlja i sutra, kada će prvih 50 cijepljenih građana dobiti vaučer u vrijednosti od 5.000 dinara (oko 42 eura)  koji će moći potrošiti u Fashion&Friends dućanima. U subotu će prvih stotinu cijepljenih na poklon dobiti paket kompanije BG Electronic.
  Procjenjuje se da bi u trgovačkom centru Ušće na sat mogli cijepiti oko stotinu ljudi, a punkt će biti otvoren svakog dana od 9 ujutro do 21 sat.
  U Ušću će građani bez zakazivanja moći da prime jednu od četiri vakcine koje su trenutno dostupne u Srbiji.

“Ovaj tržni centar je prvi ponudio prostor za vakcinaciju, dobili smo veliki prostor od 500 kvadrata i uredili smo ga u potpunosti sa svim standardima”, navodi se na sajtu Grada Beograda.

Kako se dodaje, i ovaj punkt ima kabine za pregled kod ljekara, dio za administraciju, dio za vakcinaciju, a biće prisutni i ljekari i medicinske sestre koji će pratiti stanje pacijenata 15 minuta nakon što prime vakcinu.