Zamjenik premijera Crne Gore

Zamjenik premijera Crne Gore, Dritan Abazović ponovo je poželeo Kosovu srećnu trinaestu godišnjicu nezavisnosti, reagujući na kritike predsjednika opštine Tuzi Nika Gjeloshaja da Kosovu nije uputio čestitku i postavljajući mu kontra pitanje, zašto predsjednik Crne Gore ne objavljuje javno korenspondenciju sa Kosovom i da li mu možda sada to više nije važno, prenosi RTK.

Abazović je istakao da nije želeo da postane dio Krivokapićeve vlade sve dok nije potpisan sporazum da Crna Gora neće preispitivati nezavisnost Kosova.

„Čestitao sam Kosovu nezavisnost, čestito je i premijer. Što se tiče Kosova jasno vam je da nisam bio spreman da se pridružim koaliciji u vladi Crne Gore bez potpisivanja sporazuma da je pitanje nezavisnosti Kosova nepovredivo, što se tiče nove vlade“, rekao je Abazović.

Lider pokreta Crno na bijelo Dritan Abazović ističe da je normalno da susjedi na Balkanu grade dobre odnose uz međusobno poštovanje.

„Što se tiče čestitke, objavljena je na dva jezika i to je nešto što se lako može vidjeti, jer je javno. Vladina politika je takva da želi da stvori najbolje moguće odnose sa svim zemljama u regionu i pokuša da doprinese slabljenju polarizacije i povišenih tenzija", rekao je Abazović.

Izvor: Kosovo Online/RTK1