Predsjednik Pokreta slobodnih građana

Pitanje je zašto Srbija ne bi priznala Kosovo ukoliko se ispune uslovi koji se tiču omogućavanja povratka Srba i poštovanja prava, rješavanja pitanja imovine, položaja Crkve, zaštite kulturnog nasljeđa koje je neprocjenjivo i drugih životnih važnih tema, izjavio je predsjednik Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović.

Trifunović je u intervjuu za nedjeljnik Vreme istakao da se stanje na Kosovu ne može rješiti poricanjem, da ne želi da laže ljude s kojima živi zato što je to popularno i istakao da je laganje postalo prihvaćen način ponašanja, prenosi Beta.

“Mi se 'koljemo' oko teritorije na kojoj sve manje ljudi želi da živi, i tu jednako mislim i na Srbe i na Albance. To su prava pitanja i to mora da bude glavna misao svim državnim zvaničnicima koji se bave ili će se u budućnosti baviti pitanjem Kosova”, naglasio je predsjednik Pokreta slobodnih građana.

Trifunović je, govoreći o predsjedniku Samoopredjeljenja i vjerovatno budućem premijeru Kosova Aljbinu Kurtiju, istakao da je riječ o obrazovanom, principijelnom i oštrom čovjeku “koji djeluje kao neko koga ne mogu da potkupe, ucjene ili uplaše”.

“Ne mislim da će biti ništa blagonakloniji pregovarač od onih prethodnih, ali sa njim makar može da se razgovara”, zaključio je Trifunović.