Države su se dogovorile

Šef Parlamentarne grupe Alijanse za budućnost Kosova, Ahmet Isufi, rekao je da se državne komisije Kosova i Crne Gore pripremaju da se bave korekcijom granice na terenu. Prema njegovim riječima, obje države su se dogovorile o korekciji granice.

"Međudržavne komisije se pripremaju za teren i angažuju se kako bi ispravile moguće greške, tako da ovih dana očekujemo da komisija obavi svoj posao. To je posao profesionalnih komisija, koje znaju koliko dugo ovaj proces može trajati, ali važno je da postoji sporazum između dvije vlade i da se dogovore o korekciji graničnih linija”, rekao je on. Isufi je rekao da nakon finalizacije korekcije granice očekuje pozitivne reakcije građana.

I predstavnici izvršne vlasti su rekli da su komisije spremne da izađu na teren i da se angažuju na tom poslu.

Predsjednik Komisije za granično obilježavanje Shpejtim Buliqi, rekao za "Zëri” da pitanje granice treba da riješava sama Vlada, jer to, kako je rekao, nije posao Komisije.

Prošlo je više od godinu dana od ratifikacije Sporazuma o demarkaciji sa Crnom Gorom u Skupštini Kosova, međutim, još nije napravljena korekcija granice sa susjednom državom, kao što je obećao premijer Ramush Haradinaj.