U organizaciji NVO "Ozon", proteklog vikenda u Rečanu održan je okrugli sto na temu “Principi i javna etika na lokalnom nivou”, a u okviru implementacije projekta “Civilno društvo u akciji za dijalog i tansparentnost u radu bošnjačkih zastupnika opštine Prizren”.

Direktor ove organizacije Seid Abazi ističe da je cilj ovog projekata informisanje zajednice o radu bošnjačkih zastupnika u opštini Prizren, kao i podsticanje odgovornosti na lokalnom nivou.
"Podsticanje etičkih vrijednosti kod funkcionera na lokalnom nivou opštine Prizren, kao što su principi poštenja i odgovornosti, principi pridržavnja budžetske i finansijske discipline, kao i principi uzajamnog uvažavanja i drugi principi etičkog ponašanja, su neke od vrijednosti na koje smo htjeli da istaknemo ovim projektom", rekao je Seid Abazi.
Okruglom stolu su prisustvovali zamjenici gradonačelnika opštine Prizren Eshref Memaj i Memnuna Ajdini, odbornik Azem Durmiši, odbornica Cennet Seyhadi Zuban, direktor geodezije Refik Šaćiri, direktor ekonomije i finansija Ertan Simitqi, predsednica žena odbornica SO Prizren Sadije Osaj, zamjenik ministra za daijasporu Ćerim Bajrami i Merdžan Osmani, savjetnik premijera Kosova.
Nakon uvodnog izlaganja direktora organizacije, skupu su se obratili  zvaničnici lokalne i centralne vlasti gdje su govorili o moralnim normama koje važe za sve ali da za one koji obavljaju posebno osjetljive poslove trebalo bi da važe i posebni etički standardi.
Učesnici su između ostaloga govorili i o potrebi za kvalitetnijom komunikacijom među njima samim, sa većim uvažavanje i poštovanjem, izbjegavajući izraze koji mogu omalovažavati ili vređati druge ličosti i njihova uvjerenja i opredjeljenja.
Zaključak ove debate je da zvaničnici, kako lokalne tako i centralne vlasti, trebaju  sa velikom pažnjom i osjećajem sopstvene odgovornosti usmjeravati svoje ponašanje i odluke koje su u skaldu sa propisima i opštim interesima u upravljanju imovinom opštine.
Pored predstavnika lokalne i centralne vlasti debati su prisustvovali i lokalni predstavnici, predstavnici nevladinog sektora i volonteri, a medijski je propratili RTK1 i Radio Astra.
Projekat je podržan od Američke ambasade na Kosovu.