Protiv jedne osobe je podignuta optužnica

U Osnovnom tužilaštvu u Prizrenu protiv 15 slučaja se vodi istraga zbog nelegalne gradnje i nepoštivanje odredbe o zabrani građevinskih radova u turističkom selu Prevalac, a protiv jedne osobe je podignuta optužnica. U međuvremenu Odjeljenje za teška krivična djela istražuje dva opštinska inspektora zbog sumnje da su izvršili zloupotrebu službenog položaja.

Osnovno tužilaštvo u Prizrenu razmatra veliki broj slučajeva nelegalne izgradnje na Prevalcu, Inspektorijat ministarstva prostornog planiranja i životne sredine je prije neki dan obavijestio da je u tom djelu podjelio 23 odluke, za objekte koje nemaju dozvolu, naredivši da njihovi vlasnici moraju sami srušiti objekte.

Na osnovu odluke, ako u roku od 15 dana vlasnici ne uklone svoje objekte bez dozvole, to će učiniti ministarstvo i troškove će plaćati vlasnici istih.

Glavni tužilac Syle Hoxha je potvrdio za list "Zëri" da u ovom organu na razmatranje zbog nelegalne gradnje i nepoštovanja odredbi o zabrani radova na izgrađenim vilama, u turističkom selu na Prevalcu, ima 15 slučajeva.

"Za slučajeve koji su na razmatranje, Tužilaštvo je zatražilo dodatne informacije od ministarstva prostornog planiranja i životne sredine, i za sve je zaduženo Odjeljenje za opšti kriminal", izjavio je on.

Protiv Kemala Bekteshija je podignuta optužnica zbog krivičnog djela uklanjanja i oštećenja službenih pečata (obilježja), postavljenih od strane inspektora ministarstva, kao i to da Odjeljenje za opšti kriminal vodi istragu protiv dva opštinska inspektora zbog zloupotrebe službenog položaja tokom inspekcije na Prevalcu.