U susret lokalnim izborima

Demokratska unija Prizrena (Bashkimi Demokratik - BD) usvojila je izbornu platformu i formirala listu kandidata za Skupštinu opštine, kao i Izborni štab. Predsjednik Demokratske unije, Zafir Bersiha izjavio je da je njegov politički subjekt odlučio da 3. novembra pobjedi na izborima u Prizrenu.

"Nalazimo se pred historijskim trenutkom u kojem možemo promjeniti tok života u našem gradu. Izazov koji je pred nama je vrlo važan, jer imamo odgovornost da se odupremo organizovanom kriminalu i korupciji, koji devalviraju vrijednost građana i institucija države Kosovo. Dakle, pred nama je važan zadatak da se poruka Demokratske unije prenese u sve porodice i postanemo partner s građanima za bolji život", kazao je Berisha.

Potpredsjednik Demokratske unije Osman Hajdari i član Predsjedništva Skënder Susuri na ovom skupu su predstavili Izbornu platformu. Prema njihovim riječima, Platforma Demokratske unije se temelji na šest stubova i garancija je brzog razvoja u četverogodišnjem mandatu buduće vladavine Demokratske unije u Prizrenu.

Šef Izbornog štaba, Nysret Durimishi na ovom skupu sa članovima Demokratske unije je govorio i o važnosti organizovanja izborne kampanje kao i o odlučnosti koju trebaju pokazati aktivisti DU u odbrani i zaštiti glasova građana.