Mnoge kulturno-umjetničko-muzičke aktivnosti obilježavanja ovogodišnjeg 12-tog po redu DOKUFESTA polako se privode kraju.

Mladim Prizrencima i turistima iz čitavog svijeta, kojih u ovom trenutku ima i preko 30 hiljada, predstavili su se mnogi sa svojim rock, pop, disko i tehno grupama, a nastupile su i funk-soul te punk grupe i pojedinci. Muzički program, nazvan „Doku-nights-Mullini 2013“, počeo je prošle subote kada su mlade zabavljali „Pertti Kurikan Nimipaivat“ iz Finske sa mješavinom punk-rock muzike, u nedjelju su nastupili „Bloody Foreigners“ bendu iz Engleske, koji sačinjavaju mladi Albanci koji su rođeni i žive u Londonu i koji prezentuju krautrock i neo-psyishedelic muziku.
Ponedjeljak veče bio je rezervisan za bend sa Kosova pod nazivom „All Shadows live for the sun“, koji sviraju tehno-muziku, u utorak su nastupili takođe Kosovari, bend „Bicalko“ sa tehno-muzikom, srijeda veče je bila rezervisana za svjetski poznatog holandskog pjevača Arnolda de Boera, koji je nastupio sa projektom pod nazivom „Elektro-rock ZEA“. U četvrtak veče na sceni su se ponovo našli Kosovari „PO-RNO“, koji su se ponovo družili sa Prizrencima nakon ravno deset godina sa funk-soul-disko muzikom. Sinoć je nastupio bend  iz Finske „Kaos“, dok će se večeras na istom mjestu prisutnima predstaviti grupa „Thilacine“ iz Pariza, čiji je specijalitet elektronska muzika.
Posljednje večeri „Doku-nightsa“ publici će se predstaviti „Elina Duni Quartet“ iz Albanije, a taj koncert će se održati u bašti kina „Lumbardhi“, nekadašnji kino „Bistrica“.
Rezime ovogodišnjih „ludih ponoćnih žurki“ i muzičkog provoda mladih do zore svodi se na statistiku da je koncertima svake večeri prisustvovalo preko 3.000 ljudi i omladine.
Koncerti i noćne žurke su u suštini mnoge ličile jedne na druge, međutim, upravo se sinoćnja izdvajala jer su dvoje mladih odlučili da se vjere na bini i pred mnogobrojnim auditorijumom ozvaničili svoju vezu te dobili velike aplauze i bezbroj poklona, bilo od prijatelja ili sponzora filmskog festivala DOKUFESTA.
Ovogodišnji filmski festival počeo je 17. ovog mjeseca a završiće se sutra svečanim proglašenjem dobitnika nagrada u više konkurencija. 
Inače, u konkurenciji je ove godine bilo 250  filmova sa Kosova, država u regionu i čitavog svijeta, a među njima i desetak na jezicima južnoslovenskih naroda.