Sajam knjiga u Prizrenu

Na Sajmu knjiga u Prizrenu, u organizaciji NVO "AKEA" , koji je počeo početkom a završiće se krajem nedjelje ljubiteljima dobre knjige predstavilo se preko 30 izdavačkih kuća sa Kosova i država u regionu no posebnu pažnju mnogih građana ali i turista izazvao je štand na kome se prodaju knjige o Islamskoj religiji na bosanskome jeziku...

Izdavačka kuća Mešihata Islamske Zajednice (IZ) u Srbiji čija se djelatnost, između ostalog, bazira na štampanju i izdavanju islamske literature bavi se i drugim aktivnostima vezanim za Bošnjake ne samo u Sandžaku već i u regionu.
„Vaši sugrađani vole knjigu sudeći po svakodnevnim gužvama oko naših štandova gdje su knjige izložene ali vjerujem da su im mnogo više zanimljivije naše knjige sa islamskom tematikom jer sve njih svakako interesuje svakodnevni život svih naših Bošnjaka u regionu a pošto su naše knjige na bosanskom jeziku to je jedan veliki plus za sve nas i velika promocija jer njihovom kupovinom vaši sugrađani Albanci, Turci, Romi te i mnogi turisti poštuju i uvažavaju nas Bošnjake a samim tim i naš jezik. Vjerujte da mi je srce puno zbog toga i sve dok se budemo bavili ovim poslom bićemo prisutni ovdje kod vas u Prizrenu“, kaže direktor izdavačke kuće El-kelimeh iz Novog Pazara Malik Nurović. koji često izlaže svoje knjige na Kosovu, a posebno u Prizrenu.
Skoro su imali Ramazansku akciju pod nazivom ,,Sve o Kuranu“ gdje je ljubiteljima knjige sa islamskom tematikom ponuđeno tri poznata naslova knjiga u jednom povezu po vrlo pristupačnim cijenama a kao poklon uz te knjige išao je i prijevod ,,Kurana“ od Besima Korkuta.
„Recimo da se od mnogih poznatih i popularnih knjiga najviše interesovanja vaših sugrađanja pobuđuju knjige koje se i najviše prodaju poput knjiga o Muftiji Sandžačkom Muameru ef Zukorliću pod nazivom 'Fenomen Muftija' koju je napisao BH-akademik Muhamed Filipović. Takođe su vrlo tražene knjige o autobiografiji Premijera Turske Redžepa Taipa Erdogana, knjiga 'Islam u centru pažnje' autora dr Zakira Naika, knjiga 'Ne tuguj' autora Aida-el Karnija, knjiga 'Vječite Poruke' od Bilala Hodžića koja sadrži 100 najčitanijih hutbi kao i knjiga o Historiji Bošnjaka od Mustafe Imamovića“, ističe Nurović.
Posebnu zahvalnost izrazili su porodici Ragipu Balje, vlasniku ćevapdžinice ,,Medina“ u Prizrenu čiji su dugogodišnji musafiri i kako ističe Nurković uvijek ih srdačno dočekaju. 
Bliže informacije o ovoj izdavačkoj kući možete naći na njihovoj e-mail adresi:
kelimeh@g-mail.com ili na web-adresi: www.kelimeh.com