Sponzor ovogodišnjeg DokuFest-a mobilni operator IPKO nudi mnoge povoljne okolnosti svojim klijentima tokom trajanja međunarodnog Festivala dokumentarnog i kratkometražnog filma "DokuFest“ u Prizrenu...

S obzirom da je ova nedjelja „rezervisana“ za kulturno-umjetnička dešavanja oko DokuFest-a ali i Sajma knjiga na štandovima pokraj rijeke Bistrice, mnoge poznate firme žele biti sponzori sada već eminentnog brenda te svjetski poznatog Festivala dokumentarnog i kratkometražnog filma. 
Ovih dana i noći grad živi posebnim životom, organizuju se mnoge kulturno-umjetničko-muzičke aktivnosti uz dosta žurki sa tehno-muzikom ali ima i posebnih mjesta u gradu sa narodnom muzikom gdje se često i zaigra kolo uz neizbježnu „šotu“.
No, tokom trajanja festivala kompanija IPKO za sve svoje klijente obezbijedila je niz pogodnosti. Naime već početkom filmskog Festivala, na keju pokraj rijeke Bistrice, otvoren je štand sa ponudama ove kompanije, gdje možete kupiti karticu IPKO po vrlo povoljnim cijenama. Ako kupite ulaznicu po cijeni od jedan euro, za neku  projekciju filma, a korisnik ste te mobilne telefonije onda pošaljete sms-poruku na broj 55049 kao i šifru ulaznice te vam se karta naplaćuje 50% jeftinije.
U režiji mobilnog operatora IPKO možete i popiti besplatnu kafu ili popularni ruski čaj u čajdžinici "Menta“, koja se nalazi preko puta Sinan pašine džamije, u vremenu od 10h do 11h prijepodne te od 17h  do 18h poslijepodne.
DokuFest je startovao 17. avgusta, a trajaće do kraja nedjelje, gdje će se u konkurenciji za nagrade ali i van konkurencije prikazati oko 250 dokumentarnih filmova na desetak atraktivnih lokacija u gradu.