Crveni tepih sa strane ukrašen posterima hollywoodskih glumaca i scenama iz filmova postavljen je u centru Prizrena u povodu održavanja XII Međunarodnog festivala dokumentarnog i kratkog filma, najveće manifestacije ove vrste na Kosovu.

Na keju kraj Bistrice građani Prizrena i mnogobrojni turisti koji ovih dana borave u ovom starom gradu mogu vidjeti postavljeni crveni tepih sa strane ukrašen posterima hollywoodskih glumaca i scenama iz filmova a u povodu održavanja Dokufesta - 12. Međunarodnog festivala dokumentarnog i kratkog filma. Crveni tepih vodi do improvizovane drvene kapije na kojoj velikim slovima piše "HOLLYWOOD".
Ovu dekoraciju osmislili su organizatori Dokufesta koji je u Prizrenu počeo u subotu 17. i trajaće do 25. avgusta.
Crvenim tepihom će sredinom nedjelje prošetati mnoga poznata imena iz svijeta filma a koji su trenutno gosti Sarajevskog filmskog festivala, koji se upravo ovih dana završava.
Prema najavama organizatora, u Prizrenu će boraviti reditelj i oskarovac Danis Tanović, glumac Uliks Fehmiju, kao i poznata rumunska glumica Mirela Oprisor i američki filmski glumac Emil Hirch. Svi će oni krajem nedjelje biti i na prijemu kod gradonačelnika Prizrena dr Ramadana Muje.