"Lopta" ide od jednih na druge

Za nijednu od 21 podignute optužnice od strane Ministarstva okoline i prostornog planiranja za Prevalac još uvijek nije podignuta nijedna krivična prijava. OsnovnoTužilaštvo u Prizrenu dalo je prioritet drugim predmetima, ne donoseći nikakvu odluku da pošalje sudu one koji su degradirali ovo turističko područje, prenosi KTV.

Ministarstva okoline i prostornog planiranja i Tužilaštvo krive jedni druge za nemar u radu s takvim predmetima. Tužilaštvo u Prizrenu pored brojnih poslova, tvrdi da je do sada već polovina tužbi razmatrano, tako što je intervjuisalo osumnjičene koji su prekršili zakon.

Tužilac Admir Shala je bio iznenađen kako iz Ministarstva "napadaju" zbog nemara na poslu, jer prema njegovim riječima, samo Ministarstvo je većinu tužbi uputilo Tužilaštvu s nepotpunim podacima.

S druge strane, iz opštine Prizren, kojoj je ministarstvo oduzelo sva ovlašćenja za Prevalac, ova dešavanja nazivaju besmislenim.

Prije pet mjeseci ministar okoline i prostornog planiranja Dardan Gashi je donio odluku o zaustavljanju svih građevinskih aktivnosti u području Prevalca.