Humanitarna organizacija AKEA iz Prizrena sinoć je u Prizrenu priredila zajednički iftar.

Iftaru je prisustvovalo preko 400 osoba iz javnog i političkog života grada, predstavnici mnogih političkih partija, predstavnici Islamske zajednice (IZ) u Prizrenu, predstavnici Turskog Kfora, predstavnici Policije Kosova, članovi Udruženja hendikepiranih osoba, Udruženja biznismena i starih zanatlija "Esnaf", te mnogi drugi. Ispred bošnjačke zajednice iftaru su prisustvovali poslanici u Parlamentu Kosova Rasim Demiri i Duda Balje. Prisutnima su se pozdravnim govorom obratili generalni sekretar NVO "AKEA" sa sjedištem u Prištini Husamedin Abazi, predsjednik ogranka u Prizrenu Ilir Gashi kao i predsjednik turske partije KDTP i ministar u Vladi Kosova Mahir Jagcilar. 
Abazi se zahvalio prisutnima koji su došli da zajedno sa aktivistima ove humanitarne organizacije budu na zajedničkom iftaru te je prisutne upoznao sa svim aktivnostima koje ova otganizacija ima tokom godine,naglašavajući da AKEA ima svoje ogranke u sedam gradova na Kosovu.
Mahir Jagcilar je, između ostalog, govorio o značaju ovakvih okupljanja povodom ramazanskih blagdana te se zahvalio svim  aktivistima ove organizacije za sve ono što rade na terenu da bi se pomoglo ugroženim porodicama upravo u vrijeme ramazana.
Poslije pozdravnih govora prikazan je desetominutni dokumentarni film u kome su zabilježene sve one kulturno-sportsko-humanitarne aktivnosti ove humanitarne organizacije.
Ilir GashiPredsjednik ogranka AKEA u Prizrenu Ilir Gashi je za naš portal rekao da mu je vrlo drago što večerašnjem iftaru prisustvuje veliki broj poznatih i manje poznatih ličnosti različitih profesija i predstavnika firmi sa kojima ova organizacija sarađuje tokom čitave godine na raznim projektima. 
"Posebno smo aktivni tokom mjeseca Ramazana kada organizujemo niz humanitarnih aktivnosti poput Sajma kulture tj.  prodaje knjiga o islamu kao i različitih suvenira po vrlo povoljnim cijenama ispred Hamama, zatim organizujemo Ramazanski turnir u malom fudbalu, koji je upravo završen, organizujemo akciju 'Ramazansku korpa', gdje sami građani kupe u prodavnicama prehrambenu robu u visini od pet eura, a mi ih onda dijelimo siromašnim porodicama u regionu našeg grada, a takođe organizujemo mnoge iftare širom grada. Svi prihodi iz  navedenih aktivnosti idu u humanitarne svrhe za pomoć ugroženim i siromašnim porodicama u regionu Prizrena. Naši su planovi da odmah nakon Bajrama organizujemo izložbu knjiga i predstavljanje mladih književnika, što je već petogodišnja tradicija. Svakako da ćemo nastaviti sa svojim mnogobrojnim aktivnostima i tokom čitave godine", istakao je Ilir Gashi.
Svojim humanitarnim radom AKEA je odavno prešla granice Kosova te djeluje i u našim susjednim zemljama.
Vinetu Ganić