U hotelu "Luxory" u Prizrenu, zvaničnici Udružernja "Esnaf", upriličili su prigodan koktel, povodom formiranja njihovog novog Borda. Ovoj svečanosti su osim novopriključenih 17 biznismena, prisustvovale mnoge javne i ličnosti grada, poslovni ljudi, pripadnici Turskog Kfor-a, gosti iz Republike Turske, građani i aktivisti ovog udruženja.

U prazničnoj atmosferi prisutne goste i saradnike dočekali su novi članovi Upravnog Borda "Esnafa", koje je izabrano prije nekoliko mjeseci te je ovim prigodnim koktelom obilježen početak saradnje sa poslovnim ljudima grada Prizrena.
U prigodnom pozdravnom govoru, o aktivnostima i postignutim rezultatima te izazovima ovog udruženja, obratio se Edis Qabrat, predstavnik biznisa iz Turske, dr. Ismail Adak, ispred Islamske zajednice u Prizrenu Lutfi ef. Balluk, dogradonačelnik Ruždi Redža, zamjenik ministra za trgovinu i industriju Cuneit Ustaibo te ministar administracije Mahir Jagcillar.
Oni su, čestitajući novom odboru "Esnafa", u svojim obraćanjima ukazali na važnost udruživanja biznica, zajedničkog nastupa sa trećim tržištima, pri tom ocjenjujući da razvoj biznisa utiče na ukupna ekonomska kretanja na Kosovu i šire.
Tokom večeri je prikazan i dokumentarni film o radu udruženje, njegov historijat i buduće planove.
U prilog radu ovog udruženja, obratio se i Ismail Adak koji je prenio svoja iskustva o radu sličnih udruženja u Turskoj.
Osnivaču ovog Udruženja, koje je formirano 1994. godine, Muhamedali Macun, dodjeljeno je priznanje u formi plakete za zasluge.
"Ovo je jedno izuzetno veče za sve nas jer smo prezentirali novu garnituru mlađih biznismena našega grada. Nije slučajno što smo za naše večerašnje druženje izabrali i ovo mmjesto, jer je vlasnik, naš aktivni član. Čast nam je bila predstaviti naš novi Bord Udruženja koji broji 17 članova, biznismena, iz svih sfera... Pozivamo ovom prilikom sve one koji su zainteresirani da pomognu rad ovog udruženja da nam se pridruže, kako bi bili jačise prvom prilikom pridruze jer bi zajedno bili mnogo jači. Samo ekonomski jaki ljudi mogu biti lokomotiva razvoja grada…
Vjerujemo da ćemo nastaviti sa uspješnim radom i da ćemo dostojno prezentirati naš Prizren, u ekonomskom smislu rečeno, ali i Kosovo, koje posjeduje resurse i izvanredne ekonomske mogućnosti" - istakao je predsjednik Udruženja "Esnaf", Edis Qabrat.
Svečanosti je prisustvovalo i nekoliko bočnjačkih biznismena iz Prizrena i okoline, a druženje je potrajalo do kasno u noć.