Ovih dan počeli su radovi na Kompleksu uređenja dvorišta Sinan-pašine džamije u Prizrenu kako bi joj se u potpunosti vratio nekadašnji izgled.

Opštinske vlasti su u saradnji sa Odborom Islamske zajednice (IZ) u Prizrenu sredinom februara mjeseca potpisale sporazum sa turskom organizacijom TIKA koja je za uređenje jedne od najljepših džamija u regionu izdvojila 300 hiljada eura.
Radovi su počeli prije desetak i već se prepoznaju konture budućih pratećih objekata koji će, kada budu završeni, biti obavezno mjesto posjete svih turista ovog drevnog grada. Radove izvodi  građevinska firma "Alfa-Ing" a nadzorni građevinski inžinjer Bećir Zećirović, kaže da sve ide zacrtanim dinamičkim planom i da će sve biti završeno početkom septembra, a moguće je i ranije.
Bećir Zećirović
Projektom izgradnje Kompleksa dvorišta Sinan-pašine džamije predviđene su mnogobrojne prostorije u kojoj će dominirati soba za goste koja će moći primiti oko pedesetak osoba. Takođe je predviđena prostorija za odmor, koju će koristiti gosti iz drugih gradova ili država, kao i posebna prostorija koju će koristiti imam ove džamije. U sklopu kompleksa, u centralnom dijelu je i mali šadrvan sa pijaćom vodom.
Vjerujemo da će Komleks dvorišta Sinan-pašine džamije biti još jedan od zaštitnih znakova staroga grada Prizrena.