Izložba poljoprivrednih proizvoda ruralnog područja pod pokroviteljstvom gradonačelnika Prizrena a u organizaciji opštinskog direktorijata za poljoprivredu i ruralni razvoj održana je juče u Prizrenu.

Na izložbi pod nazivom "Naša zemlja - naš razvoj" uz moto konzumirajmo svoje proizvode, predstavilo se preko četrdeset poljoprivridnih proizvođača koji su izložili svoje proizvode na improvizovanim štandovima u centru Prizrena. Cilj je, prema riječima organizatora, promovisanje ovdašnjih poljoprivrednih proizvoda kako bi se većom potražnjom pospješila i proizvodnja sopstvenih proizvoda lokalnih farmera.
Gradonačelnik Prizrena dr Ramadan Muja je sa saradnicima obišao svaki izložbeni prostor, te se uvjerio u kvalitet domaćih proizvoda nakon čega je u prigodnom govoru upoznao posjetioce izložbe sa značajnom ponudom poljoprivrednih proizvoda koji nudi region Prizrena i mogućnostima da neki proizvođači neke svoje proizvode  izvoze i u državama Zapadne Evrope.
"Region Prizrena sa svim svojim prirodnim bogatstvima koje posjeduje omogućava proizvodnju mnogih poljoprivrednih proizvoda i mnogo značajnih životnih namirnica neophodnih za zivot. Među najpoznatijim su svakako naš poznati šarski sir i svi mliječni proizvodi, kao i prirodni med. Prilikom kupovine osnovnih namirnica naši građani bi trebali obratiti pažnju i na ovdašnje domaće proizvode, koji nimalo ne zaostaju za onima koje uvozimo", istakao je Ramadan Muja.
Azem Bilibani, poljoprivredni inžinjer opštinskog Direktorijata za poljoprivredu i ruralni razvoj kaže da je izložba pokušaj da se građani Prizrena upoznaju sa ponudom poljoprivrednih proizvođača ovog regiona.Azem Bilibani
"Ovdje možete vidjeti razne proizvode poput onih najvećih i najjačih firmi poput ABI, AJKA, SHARI, a ima i naših pčelara koji su ovdje zastupljeni sa svojim proizvodima iz sela Ljubižde, kao proizvođača šarskog sira i  malinara. To su, mogu slobodno reći, eko-proizvodi s obzirom da nas župski dio ove regije posjeduje mnogo idealne uslove za razvoja ove poljoprivredne ponude. Ovo je naša prvo predstavljanje koje će, vjerujem, prerasti u tradicionalno da bi se što više domaće robe izložilo kako bi naši sugrađani videli da i mi imamo čime da se pohvalimo. Treba napomenuti da i naš opštinski direktorijat koji ja predstavljam, pomaže našim poljoprivrednicima kada od nas zatraže bilo kakvu pomoć, bilo da se radi o savjetu ili materijalnoj pomoći, a takođe dosta pomažemo i preko grantova Ministarstva za poljoprivredu, tako da je ova izložba jedan vrhunac i najviši domet naših aktivnosti i našeg rada. Cijene su zaista pristupačne i za svačiji džep jer je ovo, kako sam istakao, jedna vrsta promocije koja će trajati tokom čitavog dana", rekao Azem Bilibani.
Inače na izložbi su svoje proizvode predstavili i mnogi drugi uspješni poljoprivredni proizvođači poput Shantiri, Frutti, Demi, Berry-Plant, Sharri, Mix-produkt...
Izložba je poljoprivrednih proizvoda prizrenskog regiona je samo jedan korak ka stvaranju regionalnih brendova po kojima bi ovaj dio Kosova bio prepoznatljiv i na čemu treba raditi u budućnosti.