Danas je u centru Prizrena u organizaciji Oldtimer kluba "Prizreni" organizirana izložba oldtimer vozila.

Iako je vrijeme zaprijetilo da bi ova izložba mogla biti slabije posjećena, to se na zadovoljstvo organizatora i svih sudionika, kojih je ovoga puta bilo preko 20, ipak nije dogodilo.
Mogli se vidjeti i automobili stari i preko 60 godina čiji su vlasnici iz država Balkana, iz BiH, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Albanije, Makedonije, sa Kosova i iz Mađarske.
Ovo je osma izložba oldtimer vozila Balkana čiji je organizator Oldtimer klub "Prizreni".
Izloženi su i stari automobili koji su se izdvojili malom serijskom proizvodnjom a stari su oko 20-30 godina pod nazivom "Nostalgija". Ti automobili nisu dovoljno stara da budu oldtimeri ali su takođe bili interesatni posjetiocima. Najviše interesovanje prisutnih su izazvali automobili koji su ručno rađeni, bilo u aluminijumu ili u drvetu, a najviše se zadržavali kod najmlađeg Prizrenca i njegovog ručno rađenog automobila na kome simbolično piše "ključevi grada Prizrena".
Nehad Oreshka, predsjednik Oldtimer kluba "Prizreni" kaže da su gosti ove manifestacije iz svih država u okruženju, kao i  Hrvatske i Mađarske što daje regionalni značaj ovoj izložbi.
"Izložba oldtimera, osma po redu, je zapravo promocija našeg grada, kao i naše kulture i tradicije. Osim izložbe, predviđen je i obilazak kulturno-historijskih spomenika našeg starog grada gdje ćemo goste upoznati sa svim znamenitostima kulture i tradicije Prizrena. Planiran je i ručak za goste kako bi im predstaviti našu tradicionalnu kosovsku kuhinju. Trudićemo se i ubuduće da na ovaj način radimo na promociji našeg grada ali i čitavog Kosova", istakao je Oreshka.
Na izložbi možete vidjeti skoro sve marke automobila poput mercedesa, opela, fiata te mnogih drugih. Jedini problem organizatorima je predstavljala kiša koja je u međuvremenu prestala da pada, jer se stara auta, po tradiciji, ne smiju dugo izlagati na kiši.