Inicijativni odbor za izgradnju nove džamije iz Ljubižde, pokrenuo je inicijativu, kojom će shodno potrebama džemaata ovog prigradskog naselja sa oko pet hiljada stanovnika i samo jednom džamijom, izgraditi džamiju, za koju već posjeduju adekvatan projekat.

Inicijativa je pokrenuta krajem 2006. godine, i do sada je, zahvaljujući članovima Džemata Kosovskih Bošnjaka iz Ciriha, tačnije Skorobištana, Ljubiždana i mještana ostalih mjesta, kupljen plac površine od oko 10 ari, dok se trenutno grade temelji džamije i ostali građevinski radovi.
Odbor poziva sve zainteresirane da se svojim dobrovoljnim prilozima priključe izgradnji ovog vjerskog objekta, svojevrsnog svjetionika islama, koji će osim mjesta za obavljanje namaza, imati i prateće prostorije, shodno najsavremenijim zahtjevima vremena.
Allah dž.š. kaže u Kur’anu: "Allahove kuće (džamije) grade oni koji vjeruju u Allaha i Sudnji dan i koji obavljaju namaz i daju zekat i ne boje se nikoga osim Allaha, oni su nadati se je, na pravom putu." (El-Tevba; 18)  i,
"Oni koji imanja svoja troše na Allahovom putu liče na onoga koji posije zrno iz kojeg nikne sedam klasova i u svakom klasu po stotinu zrna. – A Allah će onome kome hoće dati i više; Allah je neizmjerno dobar i sve zna." (Al-Baqara, 261).
Uplate se mogu izvršti preko sljedećih žiro-računa:
150 200 100 305 5445 (uplata u eurima, preko Raifaissen Banke)
150 200 100 307 4942 (uplata u švicarskim francima, preko UBS Banke)
Unaprijed zahvalni,
Inicijativni odbor za izgradnju nove džamije iz Ljubižde:
Mirsad Šabani, predsjednik
Nelim Šabani, član
Raim Alija, član
Fikret Fazli, član
Šaban Džaferi, član