U organizaciji turskog kulturno-dobrotvornog udruženja "Sulejmanija" u subotu je od ranih jutarnjih časova pa sve do kasno navečer, u dvoristu turskog "Hamama", otvoreno kupoprodajno mjesto KERMES.

U dvorištu Hamama gdje je u subotu otvoreno kupoprodajno mjesto KERMES mogu se kupiti knjige svih žanrova gdje preovladavaju one o islamu, razni ručni radovi poput onih o pripremama mlade za udaju (cejiz), kao i razni suveniri, odjeća, obuća a ima i tradicionalnih vrsta hrane sa ovih prostora poput dunera, flije, svih vrsta pita, mantija, raznih vrsta jela sa čuftom i  ćevapom koji se posebno pripremaju za ovu priliku kao i mnogih  svih vrsta slatkiša počevši od vise vrsta baklava, torte, tulumbe, sutlijaša i  drugih koji pripremaju žene u regionu Prizrena. 
Sa druge strane jučerašnjim cjelodnevnim kulturnim događajem obilježena je tradicionalna proslava povodom 19.maja, Dana omladine u republici Turskoj, a izložba koju su priredila mnoga udruženja i organizacije prizrenskih turaka privukla je veliki broj građana. 
Sve  se  desavalo  na  keju kraj  rijeke  Bistrice gdje su u improvizovanim bijelim šatorima bili izloženi štandovi sa ručnim radovima, izložbe slika, raznih fotografija, historijskih knjiga, suvenira, goblena, raznih vrsta cvijeća i  još mnogo toga. Na taj način građanima Prizrena ali i mnogim turistima koji su juče posjetili naš grad predstavila su se mnoga uspješna udruženja, klubovi ali i kolektivi turske nacionalne zajednice poput udruženja starih zanatlija "Esnaf", izviđackog i planinarskog društva prizrenskih Turaka, Instituta u Prizrenu "Yunus Emre", Udruženja žena koja se bave gajenjem i  prodajom raznih vrsta cvijeća i još mnogi drugi. 
U jednom posebnom šatoru građani su mogli dobiti besplatnu medicinsku uslugu od strane medicinskih radnika Kosovskih Turaka "Tusid".
Inače, kupovinom bilo kog artikla pomažete siromašniji sloj stanovništva našeg grada jer sav sakupljeni novac ide u humanitarne svrhe. Ova društvena aktivnost koja je naišla na veoma dobar odziv građana trajaće i  tokom današnjeg dana a završiće se sutra naveče.